tiistai 28. huhtikuuta 2015

Tiistai 28.4. Robert-Schuman-Institute

Toinen reissupäivämme alkoi majoituspaikassamme Frau Leonard-Schinsin luona. Asumme siis pienessä linnassa Fraun kodin yläkerrassa. Frau kattoi meille aamupalan olohuoneeseemme. 
Vähän ennen kymmentä Rita tuli meitä vastaan ja läksimme kävellen Robert-Schulman-Instituteen, jossa ensimmäinen tutustumiskohteemme on sairaanhoitajakoulutuksessa. Luokassa on paikalla seitsemän n. 18-vuotiasta opiskelijaa. Opettaja Virginia opettaa heille saksan kielellä kuumeen mittaamista erilaisilla mittareilla ja kertoo meille välillä asioita englanniksi. Opiskelijat eivät puhu lainkaan englantia, koska eivät ole sitä koskaan opiskelleet. Virginia tekee työtä 50% opettajana ja 50% sairaanhoitajana läheisessä sairaalassa. Opetusryhmä on pieni, normaalisti noin 10 opiskelijaa, ja opetus etenee hyvin perinteisillä tavoilla. Opiskelijat istuvat paikoillaan. Opettaja kertoo ja näyttää erilaisia mittareita, joita kokeillaan ja jotka kiertävät luokassa. Teoriaa luetaan monisteista kappale kerrallaan ja kukin opiskelija lukee vuorollaan ääneen! Välillä keskustellaan aiheesta. Luokassa keskustellaan myös, miten korkeaa kuumetta voidaaan alentaa. Meille uutta on kylmäpakkausten käyttäminen, samoin jäämurskan suuhun laittaminen. Luokassa on hyvin leppoisa fiilis, mutta silti todella rauhallista.
Opettajan mukaan ammatilliset opinnot etenevät todella hitaasti ja vasta ensi vuonna nämä opiskelijat lähtevät ensimmäisen kerran harjoitteluun sairaalaan. Tänä vuonna tekevät harjoittelujakson kotihoitoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti